V Rožkovanoch sa zabil motocyklista. Šarišské Michaľany – narušenie verejného poriadku. Policajná dopravná akcia. Na tuningovom zraze zranená účastníčka

09.08.2009 Celý región

V Rožkovanoch sa zabil motocyklista: V sobotu 8.8.2009 krátko pred trinástou hodinou na miestnej komunikácii v obci Rožkovany, okr. Sabinov, došlo k dopravnej nehode motocykla zn. Suzuki, na ktorom jazdil 36 ročný muž zo Sabinova.
Vodič motocykla pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojím schopnostiam, následkom toho po prejdení pravotočivej zákruty prešiel na priamom úseku cesty s motocyklom do protismeru, zišiel z cesty vľavo a vošiel do priekopy. Tu narazil motocyklom do betónového mostíka, následkom čoho utrpel zranenia, na následky ktorých na mieste nehody podľahol o 13.28 hod. aj napriek snahe záchrannej služby, ktorá ho oživovala. Na motocykli bola spôsobená škoda vo výške 200. -Eur. Prešovský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenie . Telo nebohého bolo prevezené do priestorov pohrebnej služby Lipany.

Šarišské Michaľany – narušenie verejného poriadku
Počas včerajšieho neohláseného zhromaždenia Slovenskej pospolitosti v Šarišských Michaľanoch v rámci bezpečnostných opatrení polície okolo 15.40-15.45 hod. po predchádzajúcom pokuse o predvedenie osoby M. K. na podanie vysvetlenia podozrivého z priestupku došlo zo strany davu cca 400 osôb k hrubému narušeniu verejného poriadku, spočívajúcom v hádzaní rôznych predmetov ( sklenené fľaše, sklenené poháre naplnené tekutinou a taktiež aj kamene a pyrotechniku ) na zakročujúcich policajtov.
V rámci bezpečnostných opatrení na útvar PZ bola 1 osoba predvedená na podanie vysvetlenia podľa §17 Zákona o policajnom zbore, 2 osoby predvedené na preukázanie totožnosti a 27 osôb zaistených podľa §19 ods.1 písm. a), b) spomínaného zákona.
Po vykonaní potrebných úkonov, boli predvedené a zaistené osoby prepustené. Pán M. K. využil svoju možnosť a na polícii nevypovedal. Zistené priestupky po zdokumentovaní budú odstúpené na príslušné Obvodné úrady podľa miesta bydliska priestupcov.
Počas služobného zákroku a použitia donucovacích prostriedkov došlo k zraneniu 2 osôb, voči ktorým bol služobný zákrok vedený. Tieto zranenia boli podľa vyjadrenia ošetrujúcich lekárov len ľahkého charakteru a nevyžiadali si žiadnu ich hospitalizáciu. Taktiež došlo k ľahkému zraneniu 5 zakročujúcich policajtov. Zranenie si nevyžiadalo žiadne lekárske ošetrenie.
Použitie donucovacích prostriedkov počas bezpečnostných opatrení bolo zástupcom riaditeľa KR PZ v Prešove vyhodnotené ako opodstatnené.
Vo večerných hodinách ani počas noci už nedošlo k žiadnemu incidentu, polícia monitorovala nielen obec, ale aj okolité dediny a zvýšený výkon služby bude aj naďalej.

Policajná dopravná akcia
V piatok 7.8.2009 od 22.00 h do soboty 02.00 hod. bola vykonaná dopravná policajná akcia na území Prešovského kraja.
Akcia bola zameraná na kontrolu požívania alkoholických nápojov a užívania iných návykových látok vodičmi pred alebo počas vedenia vozidla. Policajti zistili celkom 133 priestupkov, pričom v blokovom konaní riešili 104 priestupkov na sumu 4.365. -Eur. U 15 vodičov motorových vozidiel a u jedného nemotorového účastníka zistili požitie alkoholických nápojov, dvaja vodiči sa odmietli podrobiť dychovej skúške. Policajti zadržali 22 vodičských preukazov. Počas akcie boli odhalené 4 trestné činy a zistený 1 páchateľ trestnej činnosti.

Na tuningovom zraze zranená účastníčka
Na tuningovom zraze, ktorý sa konal na Svidníckom letisku v dňoch 7.8.2009-8.8.2009, došlo v sobotu 08.08.2009 o 05.30 hod. k zrážke motocyklistu s nič netušiacimi divákmi.
Policajti pri vyšetrovaní na mieste zistili, že 24 ročný muž zo Svidníka po požití alkoholických nápojov nasadol na štvorkolku, s ktorou narazil do lavičky pri stánku s občerstvením . Došlo k posunu lavičky a následnému zraneniu pravej nohy 18 ročnej ženy zo Stročína s predpokladanou dobou liečenia do 7 dní. U vodiča štvorkolky policajti namerali 0,92 mg/l alkoholu v dychu. Vec je realizovaná Obvodným oddelením Policajného zboru vo Svidníku ako priestupok proti občianskému spolunažívaniu.
 

Vyberte región